19. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Cvijet – sam kod kuće

Ukoliko putujete bez obzira da li to bilo na duže ili kraće vrijeme

cvijece-samo-kod-kuce

Cvijet – sam kod kuće Ukoliko putujete bez obzira da li to bilo na duže ili kraće vrijeme, mislite i o vašim biljkama kako vam ne bi propao višegodišnji trud.

Cvijet – sam kod kuće Biljku nemojte ostavljati na previše toplom mjestu ili na mjestu do kojeg dopiru sunčeve zrake kako se ne bi osušilo.

Cvijet – sam kod kuće Ukoliko ne želite susjede zamarati sa zalijevanjem vaših biljaka, problem zalijevanja možete riješiti i na slijedeći način: dvije pravokutne posude postavite jednu uz drugu. Jednu posudu napunite vodom, drugu okrenite naopako i prekrijte namočenom spužvastom krpom s tim da je jedan kraj krpe umočen u vodu u drugoj posudi. Zatim na krpu postavite biljku u svojoj posudi. Krpa će stalno upijati vodu iz posude i osiguravati vlažnost, dok će biljke kroz otvore same uzimati vodu s mokre krpe.

Cvijet – sam kod kuće Ukoliko ste se pak vratili s puta i vaše biljke su klonule, to ne znači i da ne postoji mogućnost da ih ponovno vratite u život. Pokušajte ih duboko uroniti u vodu, a ukoliko su zeljste trajnice pokušajte s jakim orezivanjem.

Povratak na cvijeće