19. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Zimski vrt

Zimski vrt je zatvoren i ostakljen prostor u kojem se može održavati potrebna temperatura...

zimski vrt

zimski vrt Zimski vrt je zatvoren i ostakljen prostor u kojem se može održavati potrebna temperatura te odgovarajuća vlažnost zraka za nesmetan razvoj i rast biljaka u zimskim mjesecima, također nužno je i odgovarajuće osvjetljenje te mogućnost dotoka i otjecanja vode.

zimski vrt Ukoliko možete birati, najbolje je da zimski vrt bude okrenut prema istoku ili zapadu.

zimski vrt Vrlo važno je i da vam zimski vrt ne bude u potpunosti zatvorena prostorija, kako se vlaga ne bi kondenzirala na staklenim površinama. Potrebno je osmisliti i dobar sustav zračenja kako bi vam biljke uspjele preko zime.

zimski vrt Budući da tijekom zimskih dana bude i dosta jakog sunca koje može naštetiti biljkama, ako vam je strop ostakljen svakako nabavite prozirne plastične mreže s kojima možete zasjeniti i ublažiti jakost sunčevih zraka.

zimski vrt Biljke u zimskom vrtu je potrebno redovito i zalijevati. Ukoliko niste sigurni da li je neku od lončanica potrebno zaliti, najlakši način je da biljku podignete i provjerite po težini, ukoliko je lagana, to znači da je zemlja suha. Vlažnost možete provjeriti i tako da zagrebete zemlju oko biljke i na taj način vidite da li je zemlja suha ili mokra. Prilikom grebanja pripazite kako ne biste oštetili korijenje biljke te samo napravili još veću štetu.

Povratak na cvijeće