19. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Zalijevanje sobnih biljaka

Vrlo važno je da kada zalijevate sobnu biljku zalijevate joj zemlju, naravno, ne biljku...

 

Zalijevanje sobnih biljaka

zalijevanje biljke Vrlo važno je da kada zalijevate sobnu biljku zalijevate joj zemlju, naravno, ne biljku.

zalijevanje biljke Posudu napunite vodom do ruba pa nakon petnaestak minuta višak vode izlijte iz podloška. Voda s kojom biljku zalijevate ne treba biti previše različita od temperature zraka u sobi. Preporučuje se zalijevanje vodom koja je odstajala nekoliko dana, dok je biljke kojima je potrebno kiselkasto tlo najbolje zalijevati kišnicom ili destiliranom vodom.

zalijevanje biljke Biljke nije dobro zalijevati često s manjim količinama vode. U razdoblju aktivnog rasta biljku zalijevajte do četiri puta mjesečno, dok je zimi potrebno duplo smanjiti zalijevanje, biljku je potrebno zalijevati u zimskim mjesecima najviše dva puta mjesečno.

zalijevanje biljke Biljke uvijek zalijevajte ujutro jer se tada povećava potreba biljke za vodom. No, ukoliko niste sigurni da li je vašoj biljci potrebno zalijevanje, malo zemlje uzmite u ruku. Ukoliko se zemlja mrvi to znači da je zemlja suha i da joj je potrebno zalijevanje.

zalijevanje biljke Ukoliko ste pretjerali u zalijevanju biljku ostavite na njezinom mjestu i pustite neka se sama, prirodno osuši, samo osigurajte da prostorija u kojoj se nalazi bude dovoljno prozračna.

zalijevanje biljke Na listovima se mogu pojaviti i veće, tamnosmeđe, mekane mrlje koje vam ukazuju da vašu biljku prečesto zalijevate. Ukoliko se pak pojave suhe, smeđe mrlje, to je znak da vašu biljku morate češće zalijevati.

zalijevanje biljke