Site icon Bio, priroda & cvijeće

Zimski vrt

zimski vrt

Zimski vrt je zatvoren i ostakljen prostor u kojem se može održavati potrebna temperatura te odgovarajuća vlažnost zraka za nesmetan razvoj i rast biljaka u zimskim mjesecima, također nužno je i odgovarajuće osvjetljenje te mogućnost dotoka i otjecanja vode.

Ukoliko možete birati, najbolje je da zimski vrt bude okrenut prema istoku ili zapadu.

Vrlo važno je i da vam zimski vrt ne bude u potpunosti zatvorena prostorija, kako se vlaga ne bi kondenzirala na staklenim površinama. Potrebno je osmisliti i dobar sustav zračenja kako bi vam biljke uspjele preko zime.

Budući da tijekom zimskih dana bude i dosta jakog sunca koje može naštetiti biljkama, ako vam je strop ostakljen svakako nabavite prozirne plastične mreže s kojima možete zasjeniti i ublažiti jakost sunčevih zraka.

Biljke u zimskom vrtu je potrebno redovito i zalijevati. Ukoliko niste sigurni da li je neku od lončanica potrebno zaliti, najlakši način je da biljku podignete i provjerite po težini, ukoliko je lagana, to znači da je zemlja suha. Vlažnost možete provjeriti i tako da zagrebete zemlju oko biljke i na taj način vidite da li je zemlja suha ili mokra. Prilikom grebanja pripazite kako ne biste oštetili korijenje biljke te samo napravili još veću štetu.

Povratak na cvijeće

Exit mobile version