25. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Alatke potrebne svakom vrtlaru

Vrtlarske rukavice su obavezne ukoliko želite sačuvati svoje ruke i sebi dodatno...

vrtni-alat

cvijet Vrtlarske rukavice su obavezne ukoliko želite sačuvati svoje ruke i sebi dodatno olakšati rad. Prilikom kupovine pripazite da vam u potpunosti odgovaraju. Za vrt su inače najpoželjnije platnene rukavice.

cvijet Cijev za polijevanje vašeg bilja je svakako obavezna kako biste mogli zalijevati svoje biljke. Preporučuje se da kupujete kvalitetniju kako ne biste morali istu često mijenjati. Svakako obratite pažnju i na to da bude dovoljno duga kako biste mogli uredno zalijevati i biljke u najudaljenijim kutovima vašeg vrta.

cvijet Metar će vam pomoći prilikom sadnje vaših biljaka koje većinom moraju biti na određenim udaljenostima.

cvijet Potrebne su vam i grablje služe sa skupljanje izrezane trave, lišća i slično po vašem travnjaku, te grablje s čvrstim zupcima koje služe za rasprostiranje i poravnanje tla.

cvijet Škare koje režu meke i drvenaste stabljike jer njima možete obrezivati cvijeće, uređivati grmove i sl.

cvijet Ručna lopatica za vađenje biljaka je važna za presađivanje biljaka, stavljanje zemlje u posude. Nemojte kupovati teško lopatice, kupite onu koja odgovara vašoj ruci kako biste mogli što ugodnije raditi.

cvijet Motika je nezamjenjiva za plijevljenje na zbijenim, ravnim površinama, pogotovo vrtnim stazama. Većinom se koriste motike s dva šiljka na jednoj strani, njihova namjena je okopavanje povrća.

cvijet Lopata šiljastog vrha i oštrih rubova je obvezna za štihanje budući da ona razbija grumenove zemlje. Alatke od kovanog čelika većinom duže traju od onih zavarenih tipova.

cvijet Ukoliko imate veći vrt svakako su vam potrebna i vrtna kolica u kojima možete vući veće grumene zemlje, biljaka, posuda ili drveća.

cvijet Alat obavezno morate i čistiti. Vrtlarske škare i škare za živicu redovite očistite nakon primjene nauljenom krpom.

cvijet Svakako sve alatke kupujte u specijaliziranim prodavaonicama i tržnim centrima za vrtlarske alate. Tamo ćete pronaći sve potrebne stvari a ujedno će biti i bolji izbor.

Povratak na cvijeće