Kako uzgajati RAJČICE na balkonu ili terasi?

Rajčice se mogu uzgajati u vrtu, plastenicima, ali i u teglama ili vazama na terasi ili na balkonu. Rajčice se za balkon terasu sade od studenog do veljače. To je u slučaju kada se sadi iz sjemena. Kada se kupuju sadnice rajčice tada sadnja može biti i kasnije, u ožujku i travnju. Općenito kada su temperature čak i noćne iznad 12 stupnjeva.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Kako uzgajati JAGODE na balkonu ili na terasi?

Jagode su odlično voće s brojnim prednostima za zdravlje. Za mnoge ljubitelje jagoda domaće jagode su prvi izbor. Ako želite imati svoje jagode, a nemate vrt, moguće ih je uzgajati i na balkonu ili na terasi.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Mušice, bube i drugi insekti u teglama u sobnom cvijeću – kako ih se riješiti

Nije neuobičajeno vidjeti mušice ili neke buhe u sobnom svijeću, posebno ukoliko ste upotrijebili jeftiniju zemlju u kojoj ima nedozrelog komposta. Uglavnom su mušice bezopasne za cvijeće, ali ličinke mogu ipak oštetiti korijenje, pa je potrebno pronaći načina da se oslobodite tih štetnika. Obično se javljaju ako se koristi zemlja s nedozrelim kompostom ili ako koristite prirodna sredstva za gnojenje i dohranu cvijeća.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Umjetni božićni bor, rezano stablo ili živo božićno drvce u tegli – što je ekološki bolja opcija

Kada postavite pitanje što je ekološki najprihvatljivija opcija, prava dilema se vodi između živog drvca u tegli i rezanog stabla. Ali zapravo utjecaj na okoliš je otprilike jednak, budući da je stabla u tegli nemoguće održati živima dugi niz godina u stanu, pa će nakon malo vremena živo stablo iz tegle završiti na kompostu ukoliko ga u međuvremenu negdje ne presadite.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Kako da živo božićno drvce što duže preživi u tegli

Za presadnju odaberite teglu koja je bar 50 cm široka i duboka. Dobro bi bilo odabrati bijelu teglu, tegla tamnijih boja ne bi privlačila toplinu i da se zemlja u njima ne zagrije pretjerano. Na dno unutarnje tegle stavite spužvu, kako bi voda mogla istjecati, ali kako bi se sačuvalo vlažnosti jer se ne smije često zalijevati.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Pojmovnik cvijeća

Anorgansko gnojivo – skupni naziv za gnojivo koje je proizvedeno kemijskim načinom…

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Vizualno povećajte vrt

Predugačak vrt skratite tako da u prvi plan postavite ogradu koja je obojana u plavo, ili oblikujete cvjetnu gredicu sa cvjetovima plave boje…

Prijevoz biljaka

Kada biljke prevozite obavezno ih zamotajte, ne samo zbog oštećenja nego jer se na taj način sačuva vlažnost komposta…

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Tipovi gnojiva

Šelatirani mikronutrienti – Ovakve mješavine se vežu uz određene hranjive tvari biljaka i dostavljaju ih korijenu biljke…