Umjetni božićni bor, rezano stablo ili živo božićno drvce u tegli – što je ekološki bolja opcija

Kada postavite pitanje što je ekološki najprihvatljivija opcija, prava dilema se vodi između živog drvca u tegli i rezanog stabla. Ali zapravo utjecaj na okoliš je otprilike jednak, budući da je stabla u tegli nemoguće održati živima dugi niz godina u stanu, pa će nakon malo vremena živo stablo iz tegle završiti na kompostu ukoliko ga u međuvremenu negdje ne presadite.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Kako da živo božićno drvce što duže preživi u tegli

Za presadnju odaberite teglu koja je bar 50 cm široka i duboka. Dobro bi bilo odabrati bijelu teglu, tegla tamnijih boja ne bi privlačila toplinu i da se zemlja u njima ne zagrije pretjerano. Na dno unutarnje tegle stavite spužvu, kako bi voda mogla istjecati, ali kako bi se sačuvalo vlažnosti jer se ne smije često zalijevati.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Pojmovnik cvijeća

Anorgansko gnojivo – skupni naziv za gnojivo koje je proizvedeno kemijskim načinom…

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Vizualno povećajte vrt

Predugačak vrt skratite tako da u prvi plan postavite ogradu koja je obojana u plavo, ili oblikujete cvjetnu gredicu sa cvjetovima plave boje…

Prijevoz biljaka

Kada biljke prevozite obavezno ih zamotajte, ne samo zbog oštećenja nego jer se na taj način sačuva vlažnost komposta…

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Tipovi gnojiva

Šelatirani mikronutrienti – Ovakve mješavine se vežu uz određene hranjive tvari biljaka i dostavljaju ih korijenu biljke…

Kakav buket izabrati?

Kaskadni (buket koji pada prema dolje) je za osobe koje vole biti u centru pozornosti i koje vole dramatiku oko sebe, pa i takvo izražavanje osjećaja.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti Označeno