Trik kako uzgojiti DRVO ŽADA (Crassula, krasula, stablo novca)

pročitaju kako se ovo smatra jednom od najlakših biljaka za uzgoj. U većini slučajeva, nakon što kupite drvo žada, redovito ga zalijevate, nakon nekog vremena otpadne mu lišće, a biljka propadne. Ipak, svi pričaju kako je ovo drvo lako uzgajati? U čemu je tajna?

Najbolje cvijeće i biljke za spavaću sobu

Osim što je korisno, u posljednje vrijeme prirodno cvijeće i biljke jako su moderna dekoracija u domovima. Pa ako ste ikada razmišljali o povećanju broja biljka o kojima brinete, sada je pravi trenutak. Spavaća soba je posebno mjesto, jer već je poznato, kako biljke danju proizvode kisik, tako ga noću i troše, pa treba tražiti one biljke koje će ga najmanje potrošiti tijekom noći, pa čak i producirat. Ispod su neki prijedlozi.

Mušice, bube i drugi insekti u teglama u sobnom cvijeću – kako ih se riješiti

Nije neuobičajeno vidjeti mušice ili neke buhe u sobnom svijeću, posebno ukoliko ste upotrijebili jeftiniju zemlju u kojoj ima nedozrelog komposta. Uglavnom su mušice bezopasne za cvijeće, ali ličinke mogu ipak oštetiti korijenje, pa je potrebno pronaći načina da se oslobodite tih štetnika. Obično se javljaju ako se koristi zemlja s nedozrelim kompostom ili ako koristite prirodna sredstva za gnojenje i dohranu cvijeća.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Umjetni božićni bor, rezano stablo ili živo božićno drvce u tegli – što je ekološki bolja opcija

Kada postavite pitanje što je ekološki najprihvatljivija opcija, prava dilema se vodi između živog drvca u tegli i rezanog stabla. Ali zapravo utjecaj na okoliš je otprilike jednak, budući da je stabla u tegli nemoguće održati živima dugi niz godina u stanu, pa će nakon malo vremena živo stablo iz tegle završiti na kompostu ukoliko ga u međuvremenu negdje ne presadite.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Kako da živo božićno drvce što duže preživi u tegli

Za presadnju odaberite teglu koja je bar 50 cm široka i duboka. Dobro bi bilo odabrati bijelu teglu, tegla tamnijih boja ne bi privlačila toplinu i da se zemlja u njima ne zagrije pretjerano. Na dno unutarnje tegle stavite spužvu, kako bi voda mogla istjecati, ali kako bi se sačuvalo vlažnosti jer se ne smije često zalijevati.

Objavljeno
Kategorizirano kao Savjeti

Moderan stalak za cvijeće

Moderan stalak za cvijeće Kako biste osvježili svoj životni prostor i udahnuli mu novi dašak, nakon što odaberete pravo cvijeće, važno je odabrati i stalak za cvijeće koji će se uklopiti u vaš dom i njegovo uređenje. Bez obzira, ako volite tradicionalne stilove ili preferirate moderan stil uređenja, stalak za cvijeće može se svojim izgledom… Nastavi čitati Moderan stalak za cvijeće