25. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

3 prekrasna, a izdrživa kućna cvijeta koja ne možete ubiti

Ako ste se okušali u sadnji i uzgoju cvijeća, pa shvatili kako to nije za vas, jer nikako ne uspijevate održati živu biljku duže vrijeme...

3 prekrasna, a izdrživa kućna cvijeta koja ne možete ubiti

 

Ako ste se okušali u sadnji i uzgoju cvijeća, pa shvatili kako to nije za vas, jer nikako ne uspijevate održati živu biljku duže vrijeme, možda nije do vas, nego se samo radi o pogrešnom odabiru biljke. Uostalom, sobni uvjeti nisu ugodni ni za jednu biljku i bez obzira koliko ih zvali “sobne” to su biljke stvorene za van i određeno klimatsko područje.

Suhi zrak u stanovima ne osigurava dovoljno vlažnosti biljkama i brzo isušuje zemlju u lončanicama u koje su zasađene, zbog toga kako bi vam biljke ostale žive, tražite one koje mogu izdržati duže u suhim uvjetima i sadite ih u veće lončanice, jer što je manja lončanica, to se zemlja brže isuši.

Geranij je odlična biljka za početnike. Neke vrste mogu cvasti tijekom cijele godine na sunčanom prozoru i podsjećaju mirisom na ruže. Njihova eterična ulja sastavni su sastojci mnogobrojnih skupocjenih parfema. Unijet će prekrasan miris u vaš stan, a preživjet će i ako preskočite redovito zalijevanje.

Pustinjska ruža ima prekrasne cvjetove i debelo lišće. Najbolje ju je također uzgajati na svijetlom prozoru. Sporo raste, ali je izdrživa i odličan odabir za početnike.

Zlatni puzavac je najpopularnija sobna biljka. Osim što ju je lako održavati pokazatelj  je, neki kažu, blagostanja. Vjeruje se da što bolje napreduje to je u kući više novaca.