Najpopularnija listopadna stabla

najpopularnija listopadna stabla - jasen

Najpopularnija listopadna stabla Japanski javor – raste od 2 do 8 metara, ovisno o sorti. Ima lijepo oblikovane listove uglavnom u jesenskim bojama (crvena, narančasta i žuta). Budući da ne vole suha i vruća ljeta, najbolje ih je saditi u sjeni.

Najpopularnija listopadna stabla Breza – Ljudi je vole zbog paperjaste bijele kore i žute jesenske boje. Nije preporučljivo saditi je u mjestima gdje su ljeta topla i suha.

Najpopularnija listopadna stabla Glog – Ova stabla su poznata po svojim cvjetovima bijele, ružičaste ili crvene boje tijekom proljeća, te narančastim i crvenim bobicama tijekom jeseni i zime.  Listovi su također narančasto-crvene boje. Većinom su visoka od 3 do 6 metara.

Najpopularnija listopadna stabla Jasen – Visoka, široka i uspravna stabla koja mogu narasti čak i do 40 metara.  Listovi su perasto sastavljeni, većinom u jesenskim bojama. Uspijevaju u gotovo svim uvjetima, te vrlo brzo rastu. Posebno je dobar i za stvaranje jakih sjena.

Najpopularnija listopadna stabla Magnolija – Ova stabla rastu do 5 metara. Cvjetovi su im veliki, ponekad su čak veći i od 25 cm, u bijeloj, ružičastoj i purpurnoj boji, dok su listovi veliki i kožasti.

Najpopularnija listopadna stabla Trešnje – Mogu dosegnuti do 15 metara u visinu. Popularni su zbog toga što cvjetaju u rano proljeće, a zanimljive su zbog svojih mirisnih cvjetova u bijeloj i ružičastoj boji, ponekad čak i crvenoj.

Najpopularnija listopadna stabla Likvidambar – Doseže čak do 20 metara u visinu. Usko je i uspravno stablo, a vrlo zanimljivo zbog svojih boja u nijansama žute, narančaste, crvene, pa čak i purpurne. Imaju i kuglaste plodove, no, oni stvaraju nered.

Najpopularnija listopadna stabla Zlolesina – Stablo koje naraste do 10 metara.  Listovi su dosta uski, srebrne boje. Cvjetovi su posebno zanimljivi zbog svog ugodnog mirisa.

Povratak na cvijeće


Komentari

Odgovori

*