9. svibnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Najpoznatiji grmovi

Šimšir – vazdazelena biljka koja se najviše koristi za strogo podrezanu, urednu živicu...

najpoznatiji grmovi

Najpoznatiji grmovi Šimšir – vazdazelena biljka koja se najviše koristi za strogo podrezanu, urednu živicu. Ima male tamnozelene listove koji gusto prekrivaju grane. Mogu rasti na punom suncu, ali i u sjeni.

Najpoznatiji grmovi Kamelije – Popularne su zbog svojih sjajnih, tamnozelenih listova i lijepo oblikovanih svjetova. Jako dobro uspijeva ukoliko raste u sjeni. Cvjetovi su raznobojni, većinom crveni, ružičasti ili bijeli.

Najpoznatiji grmovi Gardenija – omiljeni grm gdje god može uspijevati. Ima bijele cvjetove intenzivnog mirisa, dok su listovi tamno zeleni. Raste do 1,5 m u visinu, a rastu na kiselom tlu i potrebna im je stalna vlaga. Sadi se na punom suncu u hladnim klimama, a u djelomičnoj sjeni ukoliko su topliji krajevi.

Najpoznatiji grmovi Oleander – Biljka koja dosta dugo, tijekom cijelog ljeta, pa čak i na početku jeseni zadržava svoje boje. Cvjetovi su crvene, ružičaste ili bijele boje. Imaju dosta gusto lišće. Oleander je dobar budući da ne zahtijeva posebnu njegu tijekom ljetnih vrućina.  Raste do visine od 5 metara, a sadi se na punom suncu.

Najpoznatiji grmovi Ruža – Dosta ruža su jako lijepi pejzažni grmovi. Najviše se preporučuju rugosa ruže budući da su jako izdržljive na različite vremenske uvjete. Imaju vrlo lijepe, mrežaste listove. U jesen stvaraju šipkove, dok cvjetaju tijekom proljeća.

Povratak na cvijeće