Odabir stabla za vrt

      Nema komentara na Odabir stabla za vrt

Odabir stabla za vrt

Odabir stabla za vrt Ukoliko ste se odlučili za stablo u vašem vrtu imat ćete jako puno izbora budući da njih puno uspijeva na različitim područjima i klimatskim uvjetima. No, važno je da odaberete baš ono koje vam je potrebno.

Odabir stabla za vrt Prije kupovine svakako provjerite sve osobine stabala, pozitivne i negativne, i ako imate nekog prijatelja koji ima isto takvo pitajte ga o održavanju. Promjena stabala nakon nekog vremena baš i nije lako izvediva budući da stabla vrlo brzo rastu i šire korijenje te je prilično skupa.

Odabir stabla za vrt Ono na što svakako trebati obratiti posebnu pažnju su brzina njegovog rasta, te koliko visoko i široko će postati, da li je prilagođeno klimi u kojoj se nalazite, jačem suncu ili možda kiši i da li zahtijeva specijalno održavanje, stvara li previše nereda i slično.

Odabir stabla za vrt Kada kupujete stablo izbjegavajte ona koja su već dugo u rasadniku. Posebno pogledajte korijenje, ukoliko je korijenje blizu površine, to znači da su bile predugo u loncu.

Odabir stabla za vrt Pogledajte i kakvi su listovi, kupujte samo stabla čiji su listovi zdravi i ravnomjerno obojeni.

Povratak na cvijeće

Odgovori

*