28. ožujka 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Na što obratiti pažnju kod kupovanja posuda za sobne biljke?!

Prilikom kupovine posude osim što trebate odabrati one koje vam bojom odgovaraju...

posuda za sobne biljke
Na što obratiti pažnju kod kupovanja posuda za sobne biljke?! Prilikom kupovine posude osim što trebate odabrati one koje vam bojom odgovaraju i one koje se lako čiste, obavezno vodite računa o tome da imaju dovoljno mjesta za rast biljke koju namjeravate kupiti, te da imaju otvore na dnu kako bi imale mogućnost otjecanja viška vode. Ukoliko nemaju otvore zadržavat će vodu na dnu i uzrokovati truljenje korijena.

Na što obratiti pažnju kod kupovanja posuda za sobne biljke?! Vrlo često se zaboravlja obratiti pažnja na stabilnost posude, veličina posude mora biti u skladu s oblikom i veličinom biljke, ona nestabilna može predstavljati opasnost ne samo za biljku nego i za okolinu.
Biljke visokog rasta smjestite u visoke i uske posude, dok će one niskog zbijenog rasta bolje izgledati ukoliko ih smjestite u plitke i široke posude.

Na što obratiti pažnju kod kupovanja posuda za sobne biljke?! Ukoliko odaberete poroznu posudu biljku je potrebno češće zalijevati jer dosta vlage prolazi kroz njezine stjenke.

Na što obratiti pažnju kod kupovanja posuda za sobne biljke?! Biljku možete staviti i u posudu od pečene gline. Njena prednost je težina te odlična poroznost. Velika je prednost je i njena prirodna boja koja će se vrlo lako uklopiti uz bilo koji namještaj.

Na što obratiti pažnju kod kupovanja posuda za sobne biljke?! Plastične posude su vrlo lagane, ne propuštaju vlagu, a velika prednost su različiti oblici i boje.

Povratak na cvijeće