Osnovne stvari o presađivanju biljaka

presadivanje-biljka

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Kada biljka postane prevelika za posudu u kojoj raste potrebno ju je presaditi. Sami se ne morate previše brinuti kada će to biti budući da će vam sama biljka upozoriti sa nekim od slijedećih znakova: korijenje počinje izbijati kroz otvore na dnu posude, stabljika i listovi usporavaju rast, te kada se kompost počne brzo isušivati

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Biljku je najbolje presaditi u proljeće kako bi imala dovoljno vremena za prilagodbu.

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Biljku presađujte u samo nešto malo veću posudu od one u kojoj se nalazila.

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Za presađivanje biljaka najpogodnija je kupaonica zbog odgovarajuće vlažnosti zraka i temperature.

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Ukoliko presađivanje biljaka obavljate vani, pripazite da dan ne bude prehladan kako vam se biljke ne bi prehladile.

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Kada biljku presadite obavezno dobro pritisnite kompost oko biljke kako biste istisnuli zrak oko korijena.
Stari dobri savjet je i da nakon što završite presađivanje od posudu kucnete nekoliko puta kako bi se kompost bolje rasporedio i slegnuo.

Osnovne stvari o presadivanju biljaka Nakon što biljku presadite slijedećih nekoliko dana izbjegavajte je stavljati na direktnu sunčevu svjetlost, isto kao što je potrebno izbjegavati i zalijevanje tijekom nekoliko prvih dana.

Povratak na cvijeće

Ostavite komentar

*