Povrtnjak

povrtnjak

povrtnjak Vaš vrt osim što može lijepo izgledati, može biti i vrlo ukusan.

povrtnjak Većinu jestivih biljaka je vrlo lako uzgojiti te nije potrebno u njih ulagati puno vremena niti je potrebno puno prostora.

povrtnjak Najbolje ih je saditi na mjestu gdje će imati dovoljno sunca. Otprilike im je potrebno 7 sati direktnog sunca dnevno. Ukoliko živite na području gdje su jaki vjetrovi svakako voćke zasadite na zaštićenim mjestima.

povrtnjak Neko povrće je bolje početi uzgajati iz sjemena, dok je druge puno bolje posaditi kao mlade biljke. Saditi je najbolje kada prođe zadnji proljetni mraz. Ukoliko sami niste sigurni kada je to, najbolje je da provjerite u lokalnom rasadniku ili pitate osobe koje se već duže vrijeme s tim bave.

povrtnjak Nakon sadnje, kroz nekoliko tjedana će se u vašem vrtu pojaviti korov. To nije ništa čudno, samo je bitno da vrt održavate urednim i izvadite korov. Najbolje ga je rukama počupati. Stabla zalijevajte svaka dva tjedna  jer tlo treba biti vlažno do dubine od barem 60 cm. Ukoliko mislite da je potrebno, svakako možete primijeniti i gnojivo.

povrtnjak Ukoliko želite imati uspješne plodove, sadite one biljke koje dobro uspijevaju u vašoj klimi. Što se tiče plodova, morate biti strpljivi. Većina voćnih stabala zahtijeva barem 2 godine između sadnje i prve berbe.

povrtnjak Za kućni vrt najbolje su jabuke, kruške, trešnje, šljive, te jagode, maline i grožđe.

Povratak na cvijeće

Ostavite komentar

*