Smještaj sobnog cvijeća

smjestaj-cvijeca

cvijet Cvijeće koje brzo raste, ima dosta lišća i cvjetova treba mnogo svjetlosti. Ako primijetite da vam sobno cvijeće ne napreduje, znak je da ga držite na previše tamnom mjestu. Drugi problem može biti izravna izloženost suncu. Sve cvijeće voli svjetlost, ali sunce ne bi trebalo direktno udarati u njega.

cvijet Daska na prozoru je uvijek najpogodnije mjesto za smještaj cvijeća. Naravno, trebate pripaziti ako je vaš prozor okrenut prema jugu da zasjenite cvijeće, osim naravno kaktusa i drugih biljaka koje skupljaju vodu u stabljici. Za prozor koji je okrenut prema sjeveru izaberite biljke koje trebaju manje svjetlosti. Za cvijeće su najpogodniji prozori okrenuti prema istoku i zapadu. Na takvim prozorima uspjet će sve cvijeće.
cvijet Ako su vani hladne temperature morati pripaziti kod zračenja prostorije da uvijek prekrijete cvijeće kako biste ga zaštitili od izravnog prodora hladnog zraka.

cvijet Staklene police odličan su izbor za biljke koje trebaju puno svjetlosti, a moraju biti zaštićene od jakog sunca. Smještaj polica ovisit će o slobodnim zidovima u stanu, ali po mogućnosti trebale bi biti smještene što bliže prozorima

cvijet Cvjetni štap može se objesiti bilo gdje u stanu na strop. Posebno lijepo izgleda ako je bambusov, a na njega pričvršćene vaze od prirodnim materijala.

cvijet Cvjetni stolić pruža bezbrojne mogućnosti. Može se smjestiti u bilo koji dio doma, a može biti svih oblika i veličina

Povratak na cvijeće


Komentari

Odgovori

*