Ruže u vrtu

ruže u vrtu

Ruže u vrtu Smatra se kako ruže cvatu čak negdje oko 200 dana u godini.

Ruže u vrtu Za dobar rast i što bolju cvatnju, ružama je potrebno što sunčanije mjesto, te naravno, plodna i vlažna, dobro drenirana zemlja. Provjerite pH vrijednost zemlje gdje sadite ruže, idealno je između 6.5 i 7.0. Sadite ih u vrijeme kada je zemlja topla.

Ruže u vrtu Možete ih saditi pojedinačno, ali i u skupinama. Bitno je da vodite računa o udaljenosti: manje ruže sadite u razmacima od 30cm, stablašice sadite u razmacima od 90cm, grmolike ruže od 45 do 120cm, a ružama penjačicama je potrebno puno više prostora stoga njih sadite na razmacima od 1,3 do 3m. Razmaci ovise o sorti, dok rupa iskopana za sadnju neke ruže, neovisno o sorti ne smije biti dublja od 30cm.

Ruže u vrtu Kada orezujete ruže, one koje slabo rastu orežite jako, dok one koje dobro rastu orežite samo malo. Ukoliko ih previše odrežete smanjit ćete im cvatnju.

Ruže u vrtu Ocvale cvjetove redovito uklanjajte jer će vaša ruža zadržati više snage te će uspješnije stvarati nove pupoljke.

Ruže u vrtu Tijekom proljeća i jeseni zalijevajte vaše ruže ujutro, a tijekom ljeta kada sunce oslabi, predvečer. Ruže uvijek zalijevajte vodom koja nije previše hladna, čak je i bolje mlakom vodom budući da vole toplinu.


Komentari

Odgovori

*