25. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Gdje smjestiti biljku u sobi?!

Ako sami kupujete biljku, prvo odredite mjesto na kojem će biljka boraviti...

bonsai

cvijet Ako sami kupujete biljku, prvo odredite mjesto na kojem će biljka boraviti, zatim odaberite biljku kojoj takav položaj odgovara.

cvijet Veličina sobe svakako treba utjecati na veličinu biljke, velika biljka ne ide u malu sobu.

cvijet Feng shui savjet je da u kuhinju na prozorsku dasku postavite drvenastu biljku ili bonsai. Kinezi smatraju da je u prostor u kojem se susreću voda i vatra potrebno dodati element drva jer ih on dobro povezuje.

cvijet Ako postavljate zajedno biljke koje se nalaze svaka u svojoj posudi, posude što više približite kako bi se povezali oblici biljaka te na taj način postigao vizualni dojam mase. Na taj način ćete stvoriti utisak bujnijeg rasta.

cvijet Sobne biljke možete i zajedno složiti u miješanim nasadima, tj.u zajedničkoj velikoj posudi u kojoj se ne vide pojedinačni cvjetni lonci.

cvijet Osim što lončanice možete postaviti na prozorsku dasku, možete iskoristiti i mjesto ispod prozora. Stavite policu na koju možete rasporediti nekoliko redova lončanica, po mogućnosti neke koje su tematski povezane.

cvijet Ukoliko se s vašeg prozora pruža lijep pogled na okoliš, na prozorsku dasku nemojte stavljati biljke.
cvijet Ako je vaš prozor između zgrada i nema lijep pogled, ispred prozora postavite skupinu visokih biljaka i na taj način zaklonite vidik.

cvijet Ukoliko je vaš prozor u kupaonici okrenut prema sjeveru, to je idealno mjesto za paprati u visećim posudama budući da imaju dovoljno vlage uz prigušenu svjetlost.

Povratak na cvijeće