Značenje ruža prema boji

Značenje ruža prema boji

Značenje ruža prema boji

Ruže su odličan poklon za svaku priliku, a posebno za Valentinovo. Sve ruže su prekrasne i ni s jednom nećete pogriješiti, ali ako želite ružama poslati i posebnu poruku tada razmislite o odabiru posebne boje, jer tradicionalno svaka boja ruže nosi određenu simboliku.

Crvena ruža – znači ljubav, požudu i romantiku. Ako tražite romantiku s crvenom ružom nikada ne možete pogriješiti.

Žute ruže – označavaju prijateljstvo i njima govorite kako vam je vaš odnos poseban.

Bijele ruže – označavaju čiste duhovne osjećaje. Bijele ruže su dobar poklon za kćer.

Ružičaste ruže – su lagane i slatke. Ako ruže dajte tek tako, neka budu ružičaste.

Još od davnih vremena ruže su jedno od popularnijeg cvijeća. Uzgajale su se zbog svog mirisa, ljepote i ljekovitosti. Ruže su globalno popularno cvijeće, te ih možemo vidjeti u vrtovima domova širom svijeta, ali su dekoracija i najpopularnijih javnih parkova. Ruže, sa svojom jedinstvenom kombinacijom trnovitih stabljika i mirisnih cvjetova, često se cijene kao simbol postignuća, dovršenosti i savršenstva. Iz stabljika punih trnja niču prekrasni cvjetovi. Zbog toga su ruže često i metafora života. Život nije jednostavan put, pun je trnja, ali i pun ljepote, poput divnog cvijeta ruže.

Osim ovog, ruže nose još mnoštvo značenja. Najpopularnija je ljubavna simbolika. Ipak, možda niste primijetili, ali ruže se često se koriste u heraldici, značkama i grbovima. Ruže su i neočekivano simbol za tajanstvenost i tišinu.

Povratak na cvijeće

znacenje-ruza-prema-boji


Komentari

Odgovori

*