Odabir cvijeća za cvjetnjak, balkon i terasu

cvijece_za_balkon

odabir_cvijeca Ukoliko sami oblikujete cvjetnjak najpogodnije su vam jednogodišnje biljke budući da one ne posjeduju samo kontinuitet nego i intenzitet cvatnje.

odabir_cvijeca Ukoliko odaberete biljke kraćeg razdoblja cvatnje u jednom dijelu sezone ćete imati rupu u cvjetnjaku. Tipične jednogodišnje biljke su cinije, kadifice i ljetni plamenac.

odabir_cvijeca Ukoliko birate biljke za balkon ili terasu vrlo je važno da ih ne odabirete prema svojim željama nego prema klimatskim uvjetima te položaju balkona/terase.

odabir_cvijeca Za male balkone su prikladne viseće ponude budući da one ukrašavaju balkon a ne zauzimaju i smanjuju prostor.

odabir_cvijeca Još je važno da prije nego što postavljate cvijeće na balkon ili terasu pažnju posvetite i odabiru posuda koje bi trebale biti u skladu s bojom cvjetova, popločenja i naravno ukoliko su zidovi u boji i bojom zidova. Betonske posude ne izgledaju lijepo na malim balkonima budući da izgledaju teško.

odabir_cvijeca Ukoliko je neka od strana vašeg balkona izložena vjetru zaklonite je s nekoliko visokih i otpornih grmova. Npr. oblikovani grmovi šimšira su vrlo pogodni za uzgoj na terasama i balkonima, također, limun ili naranču uzgajajte u velikom loncu od terakote ili u drvenom sanduku. No, vodite računa i o tome da agrumi zahtijevaju puno sunca.

Povratak na cvijeće


Komentari

Odgovori

*