Kako njegovati Lucky Bamboo (Sretni bambus)

      Nema komentara na Kako njegovati Lucky Bamboo (Sretni bambus)

Lucky Bamboo (Sretni bambus)

Kako njegovati Lucky Bamboo (Sretni bambus)

Milijuni osoba širom svijeta shvatili su kako je ovo jedna od najjednostavnijih biljaka za kućno održavanje, treba joj malo brige, tek malo vode i malo sunca, a ona će vam, prema Feng Shuiu, donijeti sreću, posebno ako se dobije kao poklon.

Čak i ako se budete loše brinuli o svome sretnom bambusu, on će dugo poživjeti.

Prema Feng Shuiu sretni bambus (Lucky Bamboo) u svome okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente, vodu, zemlju, vatru i drvo. Vjeruje se kako je idealni primjer rasta drva iz vode, a crveni „prstenovi““ koji se ponekad javljaju smatraju se simbolom vatre.

Izaberite jednu ili tri stabljike za sreću, pet za bogatstvo,  šest za zdravlje. Četiri stabljike trebate izbjegavati jer broj 4 nije povoljan simbol.

Poznat stoljećima kao Lucky Bamboo, botaničkog imena Dracaena sanderiana, hrvatskog naziva sretni bambus, biljka uopće nije bambus, ali nosi taj naziv.

Da bi sretni bambus (Lucky Bamboo) bio sretan i živ, trebate mu promijeniti vodu svaki tjedan. On ne voli izravno svjetlo, a odgovara mu prosječna sobna temperatura 20 do 23 C.  Iako ga ne treba puno hraniti, imajte na umu da je ipak živi organizam, a ne plastična biljka, pa ponekad, jednom mjesečnu u vodu dodajte kapljicu tekućeg fertilizatora.  Vodu prije zamjene ostavite preko noći i nemojte zalijevati direktno iz slavine.

Ponekad listovi znaju požutjeti zbog previše direktnog svjetla ili ako je voda koju stavljate previše klorirana ili ima neki drugi element koji mu ne odgovara. Ne bi bilo loše i filtrirati vodu prije mijenjanja.

Sretni bambus možete staviti i u zemlju koju stalno morate održavati vlažnom, ali za tim nema potrebe, sasvim dovoljno je držati ga u vodi i redovito mijenjati vodu.

Odgovori

*