26. travnja 2024.

Bio, priroda & cvijeće

Sve o uzgoju i odabiru cvijeća po sezonama, vrtu i organskim farmama – COVERmagazin.com –

Moderan stalak za cvijeće

Moderan stalak za cvijeće

Kako biste osvježili svoj životni prostor i udahnuli mu novi dašak, nakon što odaberete pravo cvijeće, važno je odabrati i stalak za cvijeće koji će se uklopiti u vaš dom i njegovo uređenje. Bez obzira, ako volite tradicionalne stilove ili preferirate moderan stil uređenja, stalak za cvijeće može se svojim izgledom uklopiti u svaki stil. Dobara stalak za cvijeće trebao bi privući pažnju na cvijeće, a opet ne bi smio narušavati sklad kod uređenja doma.

Namjena stalka za cvijeće je da podigne cvijeće s poda, ali nerijetko toj se funkciji pridodaje želja da se na manji prostor smjesti što više tegli, a time i što više cvijeća.

Bez obzira čitali studije o tome ili prirodno osjećali, znate kako je cvijeće dobro za vas. Biljke i sobno cvijeće ne podižu vaš dom samo vizualno, one popravljaju vaše zdravlje i okruženje u vašem domu. Biljke obogaćuju vaš prostor kisikom, a nerijetko mogu apsorbirati i toksine. To znači da ne samo da će vaš dom osvježiti, nego mogu i pročistiti djelomično zrak. Sobno cvijeće dokazano popravlja koncentraciju i produktivnost, smanjuje stres i popravlja raspoloženje. Zbog toga je sobno cvijeće odlično za vaš životni, ali i radni prostor.

Ali kako bi cvijeće i vizualno popravilo vaš dom, jako je bitno odabrati moderan stalak za cvijeće. Kod odabira stalka za cvijeće bitno je želite li napraviti „unutarnji vrt” ili želite smjestiti u domu jednu do dvije biljke.

Odabir stalka za cvijeće može biti vrlo zabavna aktivnost, jer je to iznimno kreativan način da predstavite svoje biljke, ali i da dodatno dekorirate dom. Stalak za cvijeće možete kupiti, ali zapravo stalak za cvijeće može biti bilo koji improvizirani objekt koji možete iskoristiti da s njim odvojite biljke od poda i povisite. Stalci za cvijeće postoje u svim oblicima i veličinama, a može ih se pronaći od različitih materijala, jedino što trebate obratiti pozornost je da vam cvijeće i vaše tegle stanju na njih, te da se uklope u vaš stil uređenja doma.

Ako birate stalak za cvijeće s više podloga za stavljanje tegli, nepisano pravilo je da veće biljke stavite što bliže podu, a viša mjesta rezervirate za manje cvijeće.

Stalak za cvijeće za moderan stil uređenja doma

Stalak za svijeće za suvremeni stil uređenja doma

Stalak za cvijeće za industrijski stil uređenja doma

Stalci za minimalistički stil uređenja doma

Stalak za cvijeće za skandinavski stil uređenja doma

Stalak za cvijeće za tradicionalni stil uređenja doma

Mnoge komade starog namještaja, poput stolica, stalaka, starih tegla i slično, možete prenamijeniti i napraviti od njih uz malo mašte i truda moderne stalke za cvijeće. Kao stalak za cvijeće možete iskoristiti i ljestve oblika slova A.

Bez obzira živjeli u malom stanu ili velikoj kući, cvijeće u stanu može biti bijeg od vanjskog cvijeća, te izvor velikog zadovoljstva. Unesete li u dom samo nekoliko biljaka, već ćete započeti primjećivati poboljšanje i bolji doživljaj doma. Kao što popravljaju raspoloženje kreirajući ljepši životni prostor, biljke vam također mogu pomoći da se bolje nosite s usamljenošću i depresijom. Unošenjem nečega živog u dom vrlo je zahvalno, a posebno kada možete vidjeti kako to nešto živo rate, razvija se i cvjeta.

Kako biste kreirali pravi cvjetni ugođaj u domu, vrijedi potrošiti malo vremena za istraživanje i odabir pravog stalka za cvijeće. Razmislite kakvo okruženje želite u domu, koliko cvijeća želite, te svakako pri odabiru uzmite u obzir prostor u koji ga želite staviti.

Cvijeće je vrlo jeftin način da unesete ili vratite život i najdosadnijoj prostoriji. Cvijeće je odličan način da uredite svoj životni prostor. Sa stalcima za cvijeće i teglama se možete nevjerojatno zabaviti i izložiti svoje cvijeće na najbolji mogući način.